17. prosince 2007

Box! Cuba Libre! Teofilo Stevenson! Felix Savon!

Dnes jsem v rámci neutuchajícího surfování po světosíti narazil na skvělý video, který se do sekce Kuba hodí víc než předchozí cucurucha, autopůjčovny a dálnice s dírama jak od tanku. Je to box!

A box na Kubě znamená náboženství. Tedy další z mnoha. Stejně jako baseball, salsa, tabák a rum. Box a Kuba rovná se Teofilo Stevenson. Absolutně loajální a věrný příznivec režimu a nejlepší boxer amatérského ringu všech dob. Tak ho alespoň označují wikipedie, boxerské servery a další zdroje. Muhammad Ali nebo Teofilo Stevenson? Kdo ví? Ale rovnat by se mohli zcela jistě. Jen v jednom ne: Stevenson by nikdy nevkročil do profesionálního ringu. To alespoň prohlašuje v níže uvedeném profilu, který vážně stojí za to!

A box na Kubě? Já tam byl, když nebyla sezóna nebo se prostě žádné zápasy nekonaly. Vždyť v prosinci probíhá play-off peloty, tedy baseballu, tak proč to míchat dohromady?! Když budete ale hledat na Kubě, kam za boxem, hledejte označení sala polivalente a tam už se dozvíte víc. Teď už ale koukněte na Teofila! ;-)

:: další články z Kuby tady ::


Žádné komentáře: