28. prosince 2007

Vánoční Sázava 2007

22.prosince na vodu? Si dej mokrej hadr na hlavu....!

No asi taková byla moje první reakce na kolegovu nabídku, ať s ním jedu dva dny před Štedrým dnem na Sázavu. No samozřejmě, že mě nakonec ukecal a jelo se.

O co jde? Jedna vodácká a nechvalně známá CK pořádá každoročně v podobném termínu akci, kdy se sjíždí Sázava z Kamenného Přívozu do Pikovic. Jede se na raftem nebo nafukovacích kanoích.

Když už jsem se rozhodl jet, snažil jsem se do akce namontovat i další jedince. Nakonec se aktivně zúčastnil jen můj florbalový kolega Mudr.Matrace.

Tudíž se eliminovalo jakékoliv nebezpečí úrazu atd., protože když s sebou máte doktora, nemusí se bát ničeho, že...

Zbytek funclubu FBI Přírodní Vany počkal radši v suchu a smradu v Pikovicích v hospodě.

Sázava je skvělá řeka a když jste z Prahy, je ještě pohodlnější. Protože se jelo na vodu, muselo se jet vlakem. My zvolili přímej spoj z Prahy do Čerčan.

Vlak to do Přívozu urazí cca za 70 minut, což je tak akorát na vypití první plácačky.

Na cestě zpět je scénář stejný, jen s tím rozdílem, že z Pikovic resp. Petrova u Prahy to trvá do Vršovic, kde vlak končí, jen 50 minut. No prostě ideální věc.

K vodě samotný: na Sázavu jsem se vydali od mostu v Kamenným Přívoze, hned na nás čekal jez, pak ještě jeden a poslední v Žampachu, kde se musí raft přenést (když je Vás v něm 5 a více) a potom už jen klidná plavba podél nesčetného množství chat v duchu zálesácké a jiné lidové tvořivosti, což je samo o sobě velkým zážitkem. Naše subjektivní hodnocení si podmanila zemljanka pana Krytináře a Aťky Janouškové nedaleko Pikovic.

Teplota vody byla kolem nuly, kolem nás plavaly malé "kry" a vzduch měl v Přívoze -6. Zajímavé bylo, že i když jsme měli boty celkem mokré, neomrzli jsme a stejně tak i rukavice. No ony ty dvě hodiny nebyly zas až tolik... Spíš tak akorát.

Hned po vylodění v Pikovicích jsme se vydali do hospody U Dolejších, kde visí úžasnej dres Vladimíra Růžičky a dokresluje tak echt vodáckou atmosféru vesničky.

No prostě to byla velice povedené akce a příští rok na tuty znova!







1 komentář:

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.