8. ledna 2008

Omrzlý Podyjí

Podyjí miluju! Šobes, Dyje, popickej kostelík a rýňák. Úžasný záležitosti! Vždycky, když se sem vrátím, omámí mě ty samý místa stejnou silou jakou minule.

Vánoce byly letos resp. loni snad ještě působivější. Není to poprvé co mi tahle místa nadělila pod stromek svoji náklonnost. Dala mi totiž šanci je vyfotit v celý svý kráse a v nádherným světle.


Vinice Šobes nebo vlastně kopec a meandr Šobes, kterej je vidět na první fotce a odkud se víno dodává i na stůl anglický královny, je focený z hodně zajímavýho místa, který unikne 95% návštěvníkům Podyjí a přitom je úplně jednoduše dostupný. Nebudu ho ale prozrazovat, místní ví a chytří si ho najdou v mapě ;-) Je to opravdu jednoduchý.

Popickej kostelík je přímo magický místo a je schopný vás uhranou kdykoliv se k němu přiblížíte. Stromy v okolí a stejně tak vřesoviště jsou geniální hříčka přírody. A znova se jedná o celkem málo navštěvovaný místo v Podyjí. Většina návštěvníků jen profrčí na kole, zbytek se hrne na Šobes nebo Kraví horu nad Znojmem a tak Popice zůstávají oázou klidu i dál.

Fotky z omrzlýho Podyjí jsou tady (Šobes) a tady (Popice). Myslím, že se celkem povedly ;-) A nepřehlédněte mapy u galerií, celkem dost toho napoví o těch "tajnejch" místech.

Žádné komentáře: