17. listopadu 2007

Cucurucho - zmrzlina z pralesa

Cucurucho může znamenat dvě věci. Je to místo ve Venezuele a je to tradiční specialita na Kubě (a možná i jinde, to nevím..). Já Vám něco povím o té druhé variantě.

Cucurucho se dle našich zkušeností i podle zdrojů, co jsem se teď díval (web a Lonely Planet) dělá na východní straně Kuby v oblasti Baracoa, kolem stejnojmnenného města.

O co jde? Cucurucho je směs kokosu, rozmixovaného ovoce a třtinového cukru. Směs je zabalená v palmovém listu a vypadá jak kornout zmrzliny. Rozdíl je ale v tom, že kornout cucurucha váží cca půl kila.

Osobně mi to teda nechutnalo vůbec. Jeden z případů, kdy něco podstatně líp vypadá než chutná. Ale to je hodně subjektivní a proto doporučuju v případě možnosti vyzkoušet každopádně!

Cucurucho se prodává na ulici ale hlavně u silnice. Místní Vám ho střelí podle nálady a usmlouvat se určtě dá. My ho měli myslím ze 2 CUC (2 eura asi). Na tuty jsme to přeplatili, ale co?! ;-)

Žádné komentáře: