10. ledna 2008

TrekEarth - ať víte do čeho jdete

Neslyšeli už jste náhodou o webu TrekEarth? www.trekearth.com je další z řady komunitních webů, tentokrát zaměřený na cestování a především fotografování.

Podstata TrekEarth spočívá v tom, že rádi fotografujete a pamatujete si, kde jste tu kterou fotku vytvořili a čím to místo bylo a je zajímavé a co se tam dá vidět, co zažít a tak. Prostě uveřejníte svoji fotku, přidáte co nejpřesnější údaje k fotce (místo vytvoření, datum, čas, čím jste fotili) a přidáte popis místa nebo okolnosti vzniku fotografie.

Tím pádem sdílíte s ostatními své poznatky a celé dohromady to vytváří takový fotoatlas světa. Sám TrekEarth používám při plánování cest a sbírání zkušeností na ně. Je dobré připomenout, že drtivá většina aktivních členů nedrží fotoaparát v ruce poprvé.

Kromě jiného je zde také funkce výměny informací prostřednictvím hodnocení uveřejněných fotek ze strany ostaních registrovaných členů webu. Fotky můžete dát např. do "workshopu", kde Vám ostatní do focení skrze Vaši fotku "kecají" jak by to udělali lépe, jak by jinak exponovali, ořezávali, upravovali v grafickém editoru etc. etc.



Jedna z posledních vychytávek je tzv. tématická slideshow, kterou můžete libovolně vložit do jiného webu podobně jako třeba video z YouTube. Slideshow, kterou vidíte u tohoto článku tvoří moje fotky ze Španělska, které mám na TrekEarth uveřejněné. TrekEarth je fajn ;-)

Moje fotky na TrekEarth jsou tady.

Žádné komentáře: